Olajaink

Fontosnak tartjuk, hogy kicsit tájékozottabb legyél jógaóráinkon használt olajokról, ezért egy rövid ismertetővel szeretnénk bemutatni a leggyakrabban használtakat. A alábbi információk a dōTERRA Holdings tájékoztatóiból származnak. Az ismertető nem teljes körű!

Jóga kollekció - Arise

Gyakran megesik, hogy miközben céljaink elérésére és álmaink megvalósítására törekszünk, kihívásokkal találjuk szemben magunkat, és olykor a lendületünk is alábbhagy. A pozitív megerősítések napi gyakorlatával, hangulatjavító jógapózokkal és üdítő aromákkal azonban leküzdhetjük ezeket az akadályokat. A dōTERRA frakcionált kókuszolajos bázishoz adott grépfrút, citrom, illatcserje, orvosi citromfű és szibériai fenyő esszenciális olajokból készülő Megvilágosító keveréke inspirációul szolgál, hogy igyekezzünk a lehető legtöbbet kihozni magunkból. A keverék aromája erősíti a stabilitás és a szabadság érzését, növeli a test állóképességét, valamint bátorsággal és örömmel tölti meg a szívet.

Elsődleges előnyök:

 • Támogatja a jógagyakorlatok hatékonyságát
 • Hozzájárul a jó kedélyállapothoz, a tisztánlátáshoz és a bátorság érzéséhez
 • Lendületet ad a célok eléréséhez és a jobb teljesítményhez

Bővebb információért
Írj nekünk!

Jóga kollekció - Align

Úgy érzi, zűrzavar veszi körbe, és elvesztette az irányítást a körülmények felett? Aromaterápia és néhány központosító jógapóz segítségével visszanyerheti azt a békés egyensúlyt és céltudatosságot, amely által a határozottsága is újjászülethet. Saját értékei szem előtt tartása és a magabiztosság a mindennapok nélkülözhetetlen része.A frakcionált kókuszolajos bázishoz adott bergamott, koriander, majoránna, borsmenta, jázmin abszolútum és rózsa esszenciális olajokból készülő dōTERRA Align Központosító keverék segít, hogy megőrizze az önmagába vetett hitet, és minden lehetőségre nyitott maradjon.

Elsődleges előnyök:

 • Támogatja a jógagyakorlatok hatékonyságát
 • Serkenti az önelfogadás, a bizalom és a rugalmasság érzését
 • Hozzájárul egy magasabb szintű összhanghoz és nyugodt közérzethez

Bővebb információért
Írj nekünk!

Jóga kollekció - Anchor

Ebben az őrülten rohanó, modern világban néha gyökértelennek és bizonytalannak érezzük magunkat, eláraszt bennünket a temérdek tennivaló, és már nem is tudjuk, mi érdemes igazán a figyelmünkre. Az egyensúly megtalálása aromaterápia és egyszerű jógagyakorlatok útján nagyszerű első lépés lehet. A dōTERRA Anchor Megszilárdító keverék megingathatatlan önbizalmat ad, aminek köszönhetően nyugtató erővel közelíthet a gyakorlatokhoz és az életéhez egyaránt. A frakcionált kókuszolajos bázishoz adott levendula, vörös cédrus, szantálfa, fahéj, tömjén, fekete bors és pacsuli esszenciális olajokból készülő keverék támogatja a közösségtudatot, az érzelmi összhangot és a belső bölcsességet.

Elsődleges előnyök:

 • Támogatja a jógagyakorlatok hatékonyságát
 • Serkenti a kiteljesedés és a bátorság érzését
 • Hozzájárul egy olyan szilárd alap megteremtéséhez, ahonnan már könnyű lesz továbblépni

Bővebb információért
Írj nekünk!

Balance (Egyensúly)

A dōTERRA Balance meleg, fás aromája nyugalmat áraszt és jó közérzetet teremt. A lucfenyő, hofa, tömjén, kék varádics, római kamilla és frakcionált kókuszolaj tökéletes keveréke olyan magával ragadó illatot áraszt, ami békés, pihentető légkört teremt. A dōTERRA Balance egyik alkotóolaját, a lucfenyőt már az indiánok is előszeretettel használták mind egészségügyi, mind spirituális célokra, és a mai napig alkalmazzák a szellem és a test egyensúlyának helyreállításához. A Balance olaj képes az összetapadt vörösvértesteket szétválasztani egymástól, ezáltal lehetővé teszi, hogy azok nagyobb felületen legyen képesek oxigént felvenni. A Balance olaj úgy növelni a teljesítményt, hogy közben nyugtató és kiegyensúlyozott érzést teremt.

Tipp: A jóga órák legkedveltebb olaja, segíti a legjobbat kihozni magunkból a jóga gyakorlás során. 

Elsődleges előnyök:

 • A test minden pontjára kiterjedő, teljes körű relaxációt biztosít
 • Békés, kiegyensúlyozott közérzetet teremt

Bővebb információért
Írj nekünk!

Clary Sage (Muskotályzsálya)

A Clary Sage nyugtató, simaizom-görcsoldó tulajdonságairól ismert. A nők menstruációs fájdalmait enyhítheti, a has masszírozására kiválóan alkalmazható kiegyensúlyozó, nyugtató olaj. Békét teremt a női lélek számára.

Tipp: Fokozza a női jóga gyakorlás hatását, tisztítja a méhet az energetikai lenyomatoktól. Ezért a Női kör egyik alap olajának számít.

További előnyök:

 • Bőrnyugtató hatású
 • Samponba cseppentve elősegíti az egészséges hajat és a fejbőrt

Bővebb információért
Írj nekünk!

Wild Orange (Vadnarancs)

A héjából hidegen sajtolt vadnarancs energizáló aromájáért és egyéb, az egészségre ható jó tulajdonságaiért a dōTERRA egyik legkeresettebb illóolaja. Magas monoterpénekben, a vadnarancs stimuláló, tisztító és energetizáló hatással rendelkezik. Ez a vegyi összetevő adja a vadnarancs tisztító és frissítő képességét. A narancs héja is tele van antioxidánssal, mely segít a jó egészségi állapot fenntartásában. Aromája oldja a szorongást és öröm-érzetetet teremt.

Tipp: Közös jógagyakorlások során barátságos atmoszférát varázsol a terem légkörébe. Ezenkívül a bőség olajának tekintik. Segít a szűkösség érzetén felülemelkedni és megengedni a bőséget belépni életünkbe.

Elsődleges előnyök:

 • Hangulatemelő hatása van, fokozza az öröm-érzetet

Bővebb információért
Írj nekünk!

Kumquat

Az ázsiai őslakosoknál a Kumquat gyümölcs nagy olajbogyó méretű, egészben, héjával fogyasztható. A héját édesnek és a húsát savanyúnak írják le. A héj sokoldalú illóolajat tartalmaz, amelynek ismert tisztító és aromás előnyei vannak. Más néven Citrus Japonica néven is ismert. A kumquat limonennel van feltöltve - ugyanolyan fő kémiai összetevővel rendelkezik, mint a Citrom, a Lime, a Vad narancs és más Citrusfélék illóolajai. Emiatt sok azonos tulajdonsággal és előnnyel rendelkeznek, és gyakran felcserélhetően használhatók. A Kumquat aromája alkalmas arra, hogy felemelje a hangulatot, élénkítse az elmét, és új perspektívát nyújtson a napi kihívások kezelésében.

Elsődleges előnyök:

 • Párologtasd diffúzerből, hogy felemelje a hangulatot és frissítse az elmét
 • A stimuláló aroma segítségével olyan érzésed támad, mintha feltöltődnél energiával

Bővebb információért
Írj nekünk!

Red mandarin (Vörös mandarin)

Tangor, illetve Temple Orange néven is ismert. A Vörös Mandarin sötétebb színű, mint a szokásos mandarin, édes, citrusos és enyhén virágos aromájú. Az összes citrusolaj közül a Vörös Mandarin a legédesebb, és jól keveredik a virág-, fa-, fűszer- és gyógynövény illóolajokkal. A diffúzálva, a vörös mandarin felemeli a hangulatot, miközben enyhíti a feszültséget, és a kedvenc bőrtisztítóddal kombinálva javítja a zsíros bőr megjelenését. Belsőleg használva a vörös mandarin hasznos az emésztőrendszer számára, illetve külsőleg tisztítja a bőrt és a levegőt.

Elsődleges előnyök:

 • Felemeli a hangulatot
 • Megtisztítja és tonizálja a bőrt

Bővebb információért
Írj nekünk!

Lemon (Citrom)

A citrom a kezdés, a lendület olaja. A citrom aromája hangulatemelő és energiakeltő. Segíti a koncentrációt és a jelenbe való megérkezést. Kiváló levegő tisztító, frissíti a teret. Élénkíti az elmét, optimizmust ad az élet bármely területén. Erőteljes méregtelenítő hatással rendelkezik. Vízhez cseppentve a citrom frissítő és egészséges lendületet biztosít a nap folyamán. Könnyed, vidám légkört teremt. 

Tipp: Jóga gyakorlás során tisztítja a szabad energia áramlás útjában álló akadályokat, ezért fokozza az Ászanák gyakorlása közben a szabad energia áramlás megtapasztalását.

Elsődleges előnyök:

 • Lendületet ad a célok eléréséhez és a jobb teljesítményhez.
 • Vízhez cseppentve finom frissítő italt kapunk.

Bővebb információért
Írj nekünk!

Lime

A dōTERRA zöldcitrom esszenciálisolajat a zöldcitrom héjából hidegsajtolással nyerik ki, ízként is illatként is frissítő és energizáló hatású. Citrusos, friss ízéért gyakran használják első fogásokban és italokban. Magas limonén tartalmának köszönhetően biztosítja a szervezetre ható tisztó tulajdonságait és szobai párologtatással segítséget nyújt a levegő tisztításában. Ugyanakkor hatékony és természetes felszíni tisztítószer. A zöldcitrom ismert hangulatemelő, kiegyensúlyozó és energizáló képességeiről. Tisztító hatása és hangulatemelő illata miatt a zöldcitrom gyakran használt arc- és test-tisztítókban.

Elsődleges előnyök:

 • Pozitívan befolyásolja a hangulatot serkentő és frissítő tulajdonságaival

Bővebb információért
Írj nekünk!

Grapefruit

“Tiltott gyümölcsként” és “Barbados hét csodájának” egyikeként is gyakran emlegetik. A graepfruit-ot először 1750-ben jegyezte le a walesi Griffith Hughes. A “grépfrút” nevét a fürtökben növő szőlőhöz való hasonlóság miatt kapta. A grapefruit jól ismert savanykás ízéről, ez a kerek, sárga színű gyümölcs az örökzöld citrusfa gyümölcse. A grapefruit esszenciális olajat a gyümölcs héjából nyerik ki és nagy becsben tartják sokféle használata és előnye miatt. Hangulatjavító, élénkítő hatású, mint bármely citrusféle. Tisztító és méregtelenítő tulajdonságai végett előszeretettel fogyasztják vízhez cseppentve. Ezenkívül étvágycsökkentő tulajdonságai miatt a fogyókúrák segítő olaja.

Elsődleges előnyök:

 • Tisztít, méregtelenít
 • Hangulatjavító

Bővebb információért
Írj nekünk!

Citrus Bliss

A Citrus Bliss egy igazi illatkavalkád, amely mosolyt csal az ember arcára. Egyesíti a vadnarancs, a citrom, a grapefruit, a mandarin, a bergamott, a tangerin, és a clementine aromáit, melyet egy csipetnyi Vanilla Absolute illóolaj tesz még harmonikusabb és egyedibb keverékké.

A Citrus Bliss természetes, hatásos, tisztító tulajdonságokkal rendelkezik. Az édes és élénkítő illat javítja a hangulatot és elősegíti a pozitív gondolkodást.

Tipp: Közös jógagyakorlás során kellemes, barátságos légkört varázsol a terem atmoszférájába.  Segít felidézni a gyermekkor szép emlékeit. 

Elsődleges előnyök:

 • Felemeli a hangulatot
 • Energetizáló és frissítő tulajdonságokkal rendelkezik

Bővebb információért
Írj nekünk!

Ylang ylang

Az Ylang Ylang illóolajat a trópusi Ylang Ylang fa csillag alakú virágaiból nyerik, és széles körben használják parfümök készítéséhez és aromaterápiához. A Jázminhoz hasonlóan az Ylang Ylangot évszázadok óta használják vallási és esküvői szertartásokon is. Az Ylang Ylang kiválóan alkalmazható a feszültség és a stressz csökkentésére, valamint a pozitív szemléletmód előmozdítására. A Ylang Ylangot gyakran használják haj- és bőrkészítményekben illata és tápláló, szépítő, védő tulajdonságai miatt.

Tipp: Női jóga, yin jóga és meditációs gyakorlás kiváló kiegészítő olaja, mely segíti a befelé figyelést, az önmagunkkal való szembenézést és önmagunk elfogadását.

Elsődleges előnyök:

 • Oldja a stresszt és a feszültséget
 • Emeli a hangulatot, miközben nyugtató hatású

Bővebb információért
Írj nekünk!

Whisper

A Whisper olaj kifejezetten nők számára megalkotott keverék, amely bőrre cseppentve egyedi, személyes illatot hoz létre. Az illatszerek és az aromaterápiás iparágak legértékesebb virágaiként kezelt Jázmin és Ylang Ylang eufórikus aromái egyesülnek a pacsuli, a vanília, a fahéj és a kakaó meleg és fűszeres illataival, így ez a keverék páratlan komplexitással és aromás hatással bír.

Tipp: Életre hívja a női minőséget és segít elengedni a női erőket gátló belső lelki tényezőket. Egy intenzív női jóga vagy meditáció gyakorlás kiváló segítő olaja. 

Elsődleges előnyök:

 • Egyedi személyes illatot hoz létre, ezért parfümként is használható
 • Melegítő, pézsma aromát biztosít
 • Csábítja és felébreszti az érzékeket

Bővebb információért
Írj nekünk!

Geranium (Muskátli)

A muskátlit szépítő tulajdonságai miatt régóta termesztik a szépségiparban. Múltja egészen Egyiptomig nyúlik vissza. A rózsamuskátli olaja meleg, családias illatú női olaj. Illata a lélek mélységeihez szól és olyan emlékeket érint meg bennünk, melyekről azt hittük, hogy már rég elfelejtettük őket. Egy igazi lélek oldó esszencia, mely rátapint a lényegre. Segít elfogadni önmagunkat, megnyitja a szeretet kapuját mások és önmagunk felé. Szépítő tulajdonságai miatt előszeretettel használják haj és bőr kezelése során. Serkenti a nyirok-keringést és a sejtképzést. Kiegyensúlyoz és segít a hormonális eredetű depresszió elűzésében. Oldja a feszültséget, szorongást. 

Tipp: Női jóga, női körök és szakrális gyógyító meditáció kiváló kiegészítő olaja.

Elsődleges előnyök:

 • Elősegíti a tiszta, egészséges bőr megjelenését
 • Élénk, egészséges fényt ad a hajnak

Bővebb információért
Írj nekünk!

Air (Légzőszervezet támogató)

A kardámommal átitatott dōTERRA Air™ egy figyelemreméltó légúttisztító keverék. Az egyik legfontosabb szabadalmazott illóolaj-keverék, mely babérlevél, borsmenta, eukaliptusz, citrom, ravensara és kardámom illóolajokat tartalmaz. Megfázásos őszi, téli időszakban alkalmazható a nátha tüneteinek enyhítésére. Orrdugulás, asztma, köhögés, nehézlégzés esetén segít visszaállítani a levegő szabad áramlását. Az Air felfrissíti a levegőt, tisztítja a közösségi terek atmoszféráját.

Tipp: A jógában érdemes a legzőgyakorlatok előtt alkalmazni párologtatva, vagy tenyérből inhalálva. Segíti a pranajama hatékonyságát a jógagyakorás során.

Elsődleges előnyök:

 • Tiszta légutakat és könnyű légzést biztos
 • Friss, mentolos illata életerőt biztosít és élénkíti a testet.

Bővebb információért
Írj nekünk!

AromaTouch

Az AromaTouch, a dōTERRA saját védjegyes masszázskeveréke olyan olajok egyedi előnyeit kombinálja, amelyek nyugtató és pihentető hatásaikról ismertek. Az AromaTouch a ciprus, a borsmenta, a majoránna, a bazsalikom, a grépfrút és a levendula esszenciális olajok tökéletes összhangú keveréke, amely számos fontos jótékony hatásával válik sokféle masszázstechnika előnyére. Ez a népszerű keverék egyben nélkülözhetetlen eleme a dōTERRA AromaTouch Technique masszázs technikának is, amely az esszenciális olajok teljes testre kiterjedő, átfogóan jó közérzetet biztosító alkalmazásának szabadalmazott módszere.

Elsődleges előnyök:

 • Nyugtató és pihentető hatású
 • Hozzájárul a feszültségérzet csökkentéséhez
 • Aromatikus élménnyel gazdagítja a nyugtató masszázsokat

Bővebb információért
Írj nekünk!

Peppermint

A borsmenta, mint növény a menta és a fodormenta hibridje. A dōTERRA borsmenta illóolajban található magas mentol tartalom különbözteti meg a jó minőségű borsmentát a többi terméktől. A borsmenta a dōTERRA olajok egyik legkeresettebb terméke. Támogatja az egészséges légzőrendszer működését, tisztítja légzést és segít enyhíteni az alkalmi gyomor bántalmakat. A borsmenta olaja koncentráció fokozó, frissítő hatással rendelkezik.

Elsődleges előnyök:

 • Természetesen taszítja a rovarokat
 • Segíti a tiszta légzést

Bővebb információért
Írj nekünk!

OnGuard

A dōTERRA legnépszerűbb keverékeinek egyikeként az On Guard illóolaj hihetetlen felhasználási lehetőségekkel és előnyökkel rendelkezik. Naponta belsőleg alkalmazva az On Guard támogatja az immunrendszer természetes funkcióit. Egyedülálló aromája illatos és természetes, hatékony alternatívát kínál a szintetikus anyagokat tartalmazó készítményekkel szemben. Stúdiónk közösségi tereinek levegőjét rendszeresen tisztítjuk ezzel az illóolajkeverékkel, ezáltal felvéve a harcot a többszörösen rezisztens kórokozókkal szemben. Összetevői: szegfűszeg, fahéj, vadnarancs, eukaliptusz, rozmaring.

Tipp: Immunerősítő jóga gyakorlás során vadnarancs olajjal keverve segíthet túllendülni a megfázáson.

Elsődleges előnyök:

 • Immunerősítő
 • Energizáló, védő olaj-keverék

Bővebb információért
Írj nekünk!

Melaleuca (Teafa)

A dōTERRA Melaleuca, vagyis a teafa-illóolaj talán az egyik legismertebb bőr-, köröm-, és felület-fertőtlenítő hatású olaj. A teafát gyakran használják az alkalmi bőrirritációk nyugtatására, a korpás fejbőr, illetve a körömgomba kezelésére. Stúdiónk mindennap használt olaja, melyet a jógamatracok, illetve a felületek fertőtlenítése során használunk hígított formában. 

Tipp: A teafa segít megtalálni és tisztelni saját határainkat, ezáltal nem csak a jógagyakorlás nehezebb ászanái közben lehet velünk segítségül, hanem mindennapjaink során is nagy hasznát vehetjük a testi-lelki tisztulásban.

Elsődleges előnyök:

 • Fertőtlenít, tisztít, véd

Bővebb információért
Írj nekünk!

Deep blue

A Deep Blue mozgásszervi panaszokra, izom-, és izületi-fájdalmak enyhítésére kifejlesztett szabadalmaztatott illóolajkeverék és egy hatékony összetevők készítménye. Számos nagyon értékes fájdalomcsillapító és gyulladásgátló összetevőt tartalmaz, melyet külsőleg krém, roll on, vagy olaj formában használhatunk. A Deep Blue hatóanyagai mélyen behatolnak az izom szöveteibe. Használata után hűsíti, vagy felmelegíti a bekent területet, majd a fájdalmat folyamatosan csillapítja. Masszázsterapeuták, sportolók és sport szakemberek közkedvelt védett terméke a mindennapi gyakorlatban. Összetevői: kúszó fajdbogyó, kámfor, borsmenta, ylang ylang, szalmagyopár, Blue tansy, kék kamilla, osmanthus.

Hordozóolajjal keverve tökéletesen alkalmazható masszázshoz is. Sportolók, jógázók jól alkalmazhatják az izmok, inak, sérülések, húzódások, rándulások megnyugtatására.

Tipp: Hosszú, számítógép előtt eltöltött órák után dörzsölj Deep Blue-t a válladra és a nyakadra és élvezd a hatást! 

Elsődleges előnyök:

 • Nyugtató és hűtő hatású

Bővebb információért
Írj nekünk!

Lavender (Levendula)

A levendulát az olajok királynőjének tartják. Jellegzetes aromájával és számtalan alkalmazási lehetőségével a  évszázadok óta használják az élet különböző területein. Nyugtató stresszoldó aromájának köszönhetően javíthatja az alvás minőségét. Simaizomgörcsoldó, sebgyógyító, fertőtlenítő hatású olaj, nyugtatja a bőrirritációt és segíti a sebek regenerálódását.

A levendula olaj bármely relaxációhoz és meditatív jógához kitűnő választás, a Női kör alap olaja. 

Elsődleges előnyök:

 • Nyugtatja, tisztít, fertőtlenít
 • Békés, meditatív légkört teremt.

Bővebb információért
Írj nekünk!

Serenity (Nyugtató)

A dōTERRA Serenity illóolaj-keveréke nyugtat, pihentet. Olyan a léleknek, mint egy biztonságos, selymes menedék az élet mindennapi stressz-helyzetei elől. Nyugtatja az érzelmeket, segít elcsendesíteni a lelket. A Serenity párologtatása elősegítheti a kisbabák, kisgyermekek nyugodt pihentető alvását és a felnőttek érzelmeinek nyugalmát. Harmonikus légkört teremt. A Serenity a levendula, a majoránna, a római kamilla, és az ylang ylang, valamint a meleg illatú hawaii szantálfa, és vaníliabab aromás keveréke nem hiányozhat egyetlen otthon, család és egyén illóolaj-gyűjteményéből sem.

Tipp: Relaxációs gyakorlatok, női jóga, női kör, yin jóga, belső gyermek-meditáció elcsendesítő olaja.

Elsődleges előnyök:

 • Megújító, nyugtató aromájával létrehoz egy tökéletes kikapcsolódási lehetőséget
 • Elősegíti a pihenést és a nyugodt alvási környezetet
 • A finom illatpára ideális a kikapcsolódásra
 • Csökkenti a feszültségérzetet és nyugtatja az érzelmeket

Bővebb információért
Írj nekünk!

Frankincense (Tömjén)

A tömjén olaját az olajok királyának nevezik, rendkívüli egészségügyi előnyei miatt.Több ezer éve használják vallási szertartások során. A tömjén égetésével a teret tisztították, ezzel segítve a tiszta kapcsolat létesítését a Fentebbvalóval. A tömjén olaját vízgőz desztillációval nyerik ki, melyet ma széleskörűen alkalmaznak a betegségmegelőzés és az egészség-helyreállítás során. Nyugtató és szépítő tulajdonságokkal rendelkezik. A bőr fiatalítására és megnyugtatására használják.

Elsődleges előnyök:

 • Elősegíti a tiszta, sima bőrt és csökkenti a foltok megjelenésének esélyét
 • A meleg, tiszta aroma segít a relaxációban
 • Elősegíti az egészséges sejtműködést

Bővebb információért
Írj nekünk!