Hasznos tanácsok kezdő jógázóknak

Szeretnéd kipróbálni a jógát? Bizonytalan vagy, hogy Neked való-e? Vagy nem tudod, mit kell magaddal vinni?

Ne aggódj, összeszedtünk Neked néhány tanácsot, hogy kellemes élmény legyen már az első gyakorlás is.

j

 

Mit érdemes tudnod első jógaórád előtt?

Jó helyen jársz! Jóga a legkedvezőbb mozgásforma. Miért mondjuk ezt? Ez az egyetlen sport, ahol a profizmus felé haladva egyre egészségesebb lesz a tested/gerinced.

A foglalkozás felépítése. Az óra alatt kellemes zenére a jógamatracodon gyakorlod azokat a testtartásokat, amiket a jógaoktató bemutat. Hidd el, tudod követni, mert az oktató folyamatosan instruál és odamegy hozzád, hogy tökéletesítse a pózokat. Az órán általában napüdvözletekkel melegítünk be, majd következnek egymás után az ászanák (testhelyzetek), végül relaxációval fejezzük be az órát.

Melyik órát válasszam? Az alap óratípus a hatha jóga, ezért ezt javasoljuk Neked elsőre, de emellett a gerinc jógát vagy a női jógát is ajánljuk ha kezdő vagy.

Be kell jelentkezni? Igen, mindenképpen javasoljuk, hogy jelentkezz be órára. Óriási teremben gyakorlunk, de vannak népszerű időszakok, és helyed csak bejelentkezéssel tudjuk biztosítani. Ha az óra elmarad, előtte 2 órával e-mailben kapsz értesítést! Reggeli órák előtt mindenképp ellenőrizd, mielőtt elindulsz.  Bejelentkezni az órarend menüpontban tudsz.

Mikor érkezz? Nincs egész napos nyitva tartásunk, a terem jógaóra előtt kb. 30 perccel nyit. Jó, ha órakezdés előtt 10-15 perccel megérkezel, hogy rá tudj hangolódni a gyakorlásra és kiválaszd a neked tetsző helyet a teremben.

Étkezés időzítése. Evés után és éhesen is kellemetlen jógázni, azt javasoljuk 2 órával előtte már ne egyél. A folyadékfogyasztásról se feledkezz meg! Próbálj egész nap folyamán megfelelő mennyiségű vizet fogyasztani, ez hozzájárul a könnyedebb gyakorláshoz, és jót tesz az egész testednek, elmédnek.

Eszközök. Jógamatracot, takarót a relaxációhoz, és minden más jógaeszközt mi biztosítunk, de gyakorolhatsz saját matracodon is, és érdemes egy törölközőt is magaddal hozni. Jó, ha van víz nálad, de a helyszínen is tudsz frissítőt vásárolni.

Öltözéked. Kényelmes ruhát érdemes viselned, ami nem akadályoz a mozgásban, a fordított testhelyzetekben kellemetlen lehet, ha a pólód az arcodba esik. Általában mezítláb jógázunk, de a zokni levétele nem kötelező, viszont érdemes kipróbálni, hogy el tudd dönteni, melyik ideálisabb számodra.

Ne aggódj értékeidért. Az öltözőkben zárható szekrényekben biztonságban tudhatod pénztárcád, mobilod, kisebb értéktárgyaid.

Zuhanyzási lehetőség. Tágas fürdőszoba áll rendelkezésedre, ha zuhanyoznál óra után.

Kezdő ár!!! Ha még nem jártál nálunk, akkor 7 napos próbabérletet vásárolhatsz mindössze 4.000 Ft-ért, ezzel 7 napig korlátlanul minden óránkat kipróbálhatod.

 

Tetszik? Nézd meg ÓRARENDÜNKET és jelentkezz be.

 

Maradt még kérdésed? Keress minket elérhetőségeinken.